Tillbaka till alla evenemang

Skogsträdgård och självhushållning med Philipp Weiss

Skogsträdgård och självhushållning med Philipp Weiss

Vi som arrangerar Tusen Trädgårdar är glada att bjuda in er till ett spännande seminarium med Philipp Weiss, skogsträdgårdsodlare och författare, där vi kommer att dyka in i världen av skogsträdgården och självhushållning.

Philipp kommer att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper om hur man skapar och underhåller en skogsträdgård, en unik och hållbar metod för odling där grönsaker, blommor, buskar och träd växer tillsammans och drar nytta av varandra. Han kommer även att dela insikter om självhushållning och hur man kan skapa en mer självförsörjande livsstil.

Detta seminarium är gratis och perfekt för alla som är intresserade av smart och hållbar odling, naturförvaltning och att utforska möjligheterna med skogsträdgårdar.

Oavsett om du har en liten trädgård eller ett större område, kommer du att lära dig användbara tips och tricks för att integrera skogsträdgårdsodling i din vardag.

Vi ser fram emot en givande kväll tillsammans med Philipp Weiss!

Seminariet är gratis och sänds via Teams live, allt du behöver är länken du hittar högst upp på evenemangets Facebooksida. Du kommer att vara helt anonym men har möjligheter att skriva in frågor till Philipp Weiss som i mesta möjliga mån besvaras efter föredraget.

Och vill du lära dig ännu mer så har Studiefrämjandet en studieplan i anslutning till Philipp Weiss bok Skogsträdgården som hjälper dig vidare i din odling.

Under våren kommer Tusen trädgårdar att bjuda på fler härliga trädgårdsseminarier:

11/4 Marek Rolenec, FOBO, Odla din jord

2/5 Soha El Masri kolonist och balkongodlare berättar om att att odla på balkong och koloni.

23/5 Sanna Wikström från SVT:s Drömträdgården talar om hur får en nybörjare igång sin odling med bristande resurser. Sanna odlar i Norrbotten, zon 6, med en utmanande kort odlingssäsong.

Seminariet är en del av Tusen Trädgårdar som arrangeras av Gunnel Carlson, Riksförbundet Svensk Trädgård och Studiefrämjandet tillsammans med våra samarbetspartners Rikare trädgård, Fritidsodlingens Riksförbund (FOR) och Sällskapet Trädgårdsamatörerna.

Tillsammans vill vi öka trädgårdsglädjen, kunskap om den biologiska mångfalden och våra möjligheter till självförsörjning.

Evenemanget på Facebook

Föregående
Föregående
27 mars

Lst Dalarna: Jordhälsa för bättre lönsamhet

Nästa
Nästa
3 april

Lst Kronoberg: Minska beroendet av insatsvaror i lantbruket